مهاجرت به کانادا

مهاجرت به کانادا

مهاجرت به کانادا

مهاجرت به کانادا

۲ مطلب در آبان ۱۳۹۹ ثبت شده است

آشنایی با سه گیاه آپارتمانی

دیفن باخیا یکی از گیاهان همیشه سبز آپارتمانی است که به راحتی در منزل و محل کار نگهداری می شود. قلمه زدن گل دیفن باخیا از مهمترین و اصلیترین روشهای تکثیر این گیاه است و به نور متوسط، گرمای زیاد، خاک همیشه مرطوب، رطوبت هوای۷۰تا۹۰درصد و خاک قلیایی تا کمی اسیدی احتیاج دارد

روش قلمه زدن گل دیفن باخیا

دیفن باخیا از گروه گیاهان سمی است بطوری که شیرابه موجود در ساقه و برگهای این گیاه خیلی سمی و خطرناک است و در صورت تماس با دهان، موجب سوزش و بی حسی دهان و گلو می گردد و حتی امکان دارد تارهای صورتی فلج و باعث خفگی شود. برای اینکار هنگام قلمه زدن از دستکش استفاده کنید.

نگهداری و تکثیر گل دیفن باخیا سمی - بوستان

زمان مناسب قلمه زدن دیفن باخیا

به طور کلی در سراسر سال می توان از گل دیفن باخیا قلمه تهیه کرد اما ریشه زایی در قلمه هایی که در بهار و یا اوایل تابستان تهیه شده اند بیشتر است.

در شرایط مناسب، ریشه‌زایی قلمه های دیفن باخیا 30-21 روز طول خواهد کشید و زمانی که طول ناحیه جوانی که به تازگی رشد کرده است حدود 5 سانتیمتر شد می توان پوشش پلاستیکی را برداشت تا گیاه در شرایط رطوبت عادی و معمولی اتاق به رشد خود ادامه دهد.

نیازهای محیطی دیفن باخیا

خاک: مناسبترین خاک برای کاشت دیفن باخیا خاکبرگ است.

نور: گیاه دیفن باخیا همانند بیشتر گیاهان آپارتمانی نیاز به نورغیر مستقیم داشته و در نور مستقیم آسیب می بیند. همچنین در محیط بدون نور، گیاه علفی و ساقه هایش دراز می شود. توصیه میشود گیاه خود را هر چند وقت یک بار بچرخانید تا برگ ها به یک طرف منحرف نشوند .

دما: بهترین درجه حرارت برای نگهداری گل دیفن باخیا بین ۱۳ تا ۱۸ درجه است و لازم است در فصل زمستان در اتاق نگهداری شود ولی در بقیه فصول می تواند دمای محیط را تحمل کند.

کوددهی: کود لازم برای گیاه دیفن باخیا را می توان به میزان۳۰گرم در لیتر، هر هفته یکبار از فروردین تا آبان ماه، مصرف نمود.

آبیاری: برای آبیاری دیفن باخیا توصیه میشود از آب سبک و بدون املاح آب جوشیده سرد شده استفاده شود. میزان آبیاری مورد نیاز گیاه در تابستان هفته‌ای دو مرتبه و در زمستان یک بار در هفته کافی است.

خصوصیات خاک مخصوص کاکتوس

کاکتوسها یکی از محبوبترین گیاهان آپارتمانی هستند که در طی سال در داخل خانه می توان از آنها نگهداری کرد. متاسفانه گاهی رطوبت زیاد هوای اطراف گلدان کاکتوس باعث می شود شرایط برای رشد کاکتوس مناسب نباشد. قابلیت زهکشی خاک مخصوص کاکتوس زیاد است و همین امر به افزایش تبخیر و تامین خشکی مورد علاقه این گیاه کمک می کند.

بهترین ترکیب خاک برای کاکتوس چیست؟ - میهن کاکتوس

بهترین خاک برای کاکتوس برای حفظ سلامت گیاه و ایجاد شرایط مشابه زیستگاه اصلی آن لازم است. خاک گلدان کاکتوس حاوی شن طبیعی و مواد مغذی کم بوده و همچنین خشک است تا مشابه محیط طبیعی آن شود. خاک کاکتوسها را می توانید به صورت آماده خریداری کنید یا خودتان در خانه آن را درست کنید.

بهترین ترکیب خاک برای کاکتوس چیست؟

یک خاک بسیار متفاوت دیگر ترکیب ۵ پیمانه خاک گلدان، دو پیمانه پرلیت و یک پیمانه الیاف نارگیل است تا خاک حاصل به صورت یکنواخت خشک شود. ممکن است لازم باشد دستور ساخت خاک کاکتوس را بسته به محل قرار گیری گلدان و نوع گیاه گوشتی خود تغییر دهید.

• ۱ قسمت خاک باغچه + ۱ قسمت شن و ماسه (به نسبت مساوی) + ۱ قسمت کمپوست (مواد پوسیده گیاهی و خاک برگ)، یا

• یک دوم قسمت خاک رسی + ۱ قسمت ماسه + ۱ قسمت خاک باغچه، یا • ۱ قسمت کمپوست + ۱ قسمت خاک پیت + یک قسمت ماسه

ترکیب عالی و مناسب خاک برای پرورش گیاه کاکتوس

برای این بهترین ترکیب خاک را برای کاشت گیاه کاکتوس انتخاب نمایید، باید ماسه، پیت ماس و ورمی کمپوست خریداری کنید. خرید خاک و کود کاکتوس آماده تمامی این ترکیبات را در خود جای داده است. اما شما می توانید هر یک از این ترکیبات را به صورت جداگانه خریداری نموده و در منزل ترکیب نمایید.

دلایل ریختن برگ بونسای

به طور معمول سه علت برای ریختن برگ بونسای ایجاد می شود:

  1. لکه های قهوهای یاسوراخهای ریزوخوردگی روی برگها
  2. خشک شدن برگهای ریزتر
  3. ریزش برگهای بزرگ وسالم

بونسای هااین گیاهان زیبا باید در دمای بالاتر از ۶۰ درجه فارنهایت نگهداری شوند. به این معنی که در فصول سرد این گیاه باید در داخل منزل و در محیطی گرم قرار بگیرد. اکثر گونه های بونسای های آپارتمانی (فیکوس، کارمونا و غیره) برگ ریزی ندارند، مگر این مشکلی پیش آمده باشد.

بونسای

بونسای ها را در غالب اوقات سال در خارج از منازل نگهداری می نمایند امّا برای مدتی که به داخل منازل منتقل می گردند ، نور دهی آنها را با انعطاف بیشتری می توان انجام داد بنابراین از هر آنچه در اختیار دارید ، برای این منظور می توانید بهره گیرید . ارتفاع لامپ ها از زمین بستگی به ارتفاع درخت بونسای دارد که در صورت استفاده از فلورسنتمی توان آنرا با فاصله بسیار نزدیکی جهت حداکثر نور دهی قرار دهید زیرا اینگونه لامپ ها تولید گرما نمی کنند . برای این منظور بهتر است از لامپ های فلورسنت بلند استفاده نمایید و آنها را بالای بونسای از سقف آویزان کنید . برای ایجاد دمای مناسب محیطی در زمستان ها می توان 2-1 عدد لامپ حبابیکه دارای نور نقطه ای هستند در بالای بونسای و با فاصله مطمئن نصب نمایید . پوشانیدن بخش خارجی گلدان ها با صفحات عایق از صدمه دیدن گلدانها جلوگیری می نماید و به گرمتر ماندن ریشه ها در زمستان کمک می کند.

علت برگ ریزی بونسای آپارتمانی

اگر خاک بونسای سنگین بوده و آب را در خود نگه دارد، آبیاری زیاد موجب ریزش برگ های بنسای می شود.

این امر موجب پوسیدگی ریشه شده و به تدریج برگ های گیاه می ریزند. تنها زمانی گیاه را آبیاری کنید که خاک آن کمی خشک باشد، و اگر دچار این مشکل شده اید، وقتی گیاه بهتر شد گلدان آن را با خاک مناسب تری تعویض کنید.

آبیاری کم نیز از دلایل بسیار رایج می باشد. بنسای در ظرف کوچک قرار داده می شود و ممکن است شما آبیاری به آن را فراموش کنید. در نتیجه ریشه گیاه می میرد و برگ ریزی می کند. آبیاری زیاد در طی مدت طولانی گیاه را ضعیف می کند، اما آبیاری کم ریشه آن را کشته و در چند روز برگ ها میریزند.

یکی دیگر از دلایل شایع، نور نامناسب است. تمام بنسای ها، حتی بنسای های آپارتمانی، به نور زیاد نیاز دارند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۵ آبان ۹۹ ، ۱۱:۲۱
عاطفه مومنی

عفونت ادراری در سالمندان

عفونت‌های دستگاه ادراری (UTI) فقط یک ناراحتی در افراد مسن نیست بلکه می‌توانند باعث مشکلات جدی سلامتی شوند. عفونت ادراری هنگامی اتفاق می افتد که باکتری های مجرای ادراری، مثانه یا کلیه در ادرار تکثیر می‌شود. در صورت عدم درمان، عفونت ادراری می‌تواند منجر به عفونت حاد یا مزمن کلیه شود، که می تواند به طور دائم به این ارگان‌های حیاتی آسیب برساند و حتی منجر به نارسایی کلیه شود. این عفونتهای شایع همچنین عامل اصلی بروز عفونتی که عامل بالقوه تهدیدکننده برای جریان خون است، می‌باشد.

افراد مسن به ویژه در معرض عفونت های دستگاه ادراری هستند. افراد مسن به دلایل مختلف از جمله حساسیت کلی آنها در برابر عفونت‌ها به دلیل ضعف سیستم ایمنی بدن آسیب پذیر هستند. “هرچه پیرتر می‌شوید، پاسخ ایمنی شما تغییر می کند. آن بخشی از پیری طبیعی است. زنان و مردان سالخورده ضعیف شدن عضلات مثانه و کف لگن را تجربه می کنند که این امر می­تواند منجر به افزایش احتباس ادرار (تخلیه ناقص مثانه) و بی اختیاری شود. این موارد همه به عفونت کمک می کند.

رایج‌ترین علایم و انواع عفونت در دوران سالمندی

عفونت و انواع آن

عفونت به معنای ورود و رشد هر نوع میکروب یا انگل به درون زخم یا اندامی از یک موجود زنده گفته می‌شود. عامل عفونت‌زا می‌تواند انگل، باکتری، قارچ، ویروس، ویروئید و پریون باشد.

عفونت‌ها، براساس اینکه کدام اندام از بدن میزبان مورد حمله عامل عفونت‌زا قرار گیرد، انواع مختلفی دارند. این عفونت‌ها شامل موارد زیر است:

عفونت‌های تنفسی

عموما برآورد شده است که افراد شهرنشین حدود 10000 میکروارگانیزم را به درون شش‌های خود وارد می‌کند که اینها می‌توانند باعث عفونت‌های تنفسی شوند.

عفونت‌های دستگاه گوارشی

مواد غذایی و نوشیدنی آلوده به انواع مختلف باکتری‌ها و … می‌تواند عاملی برای مبتلا شدن به عفونت‌های دستگاه گوارشی شود.

عفونت‌های ایجاد شده در نتیجه تماس جنسی

سوزاک، سیفلیس و ایدز سه نوع رایج این عفونت‌ها هستند. این عفونت‌ها در نتیجه تماس جنسی کنترل نشده ایجاد می‌شوند.

عفونت‌های وابسته به ایدز

بیماری ایدز سیستم ایمنی بدن را تا اندازه زیادی تحلیل می‌برد. در نتیجه بدن انسان در مقابل سایر عوامل بیماری‌زا با شدت بیشتری دچار مشکل می‌شود.

عفونت‌های حاره‌ای: عفونت‌هایی که در منطقه خاصی از جهان شایع هستند؛ مانند مالاریا و طاعون.

دانستنی‌های مهم درباره عفونت دستگاه ادراری - دانستنی ها - سلامت نیوز

علل بروزعفونت ادراری

یکی از عوامل تاثیرگذار در عفونت ادراری جنس است، بطوریکه زنان به دلیل کوتاه‌تر بودن پیشابراه و نزدیکی بیشتر آن به مقعد و واژن بیشتر از مردان به عفونت ادراری مبتلا می‌شوند.

هرگونه مانع در برابر جریان آزاد ادرار، تومور، سنگ، بزرگی پروستات ودیابت که با بالا رفتن سن به خصوص در سالمندان افزایش می یابد، از دیگر عوامل ایجادکننده عفونت ادراری می­باشد.

عواملی که ممکن است در ایجاد عفونت دستگاه ادراری در سالمندان دخیل باشد، شامل میزان بروز بالای بیماری مزمن، زخم‌های فشاری آلوده به عفونت، عدم تحرک، تخلیه ناکامل مثانه، استفاده از لگن به جای توالت، سوند ادراری ماندگار وکاهش مصرف مایعات می‌باشد.

افزایش خطر عفونت ادراری با محیط زندگی سالمندان ارتباط مستقیم دارد. یکی از این محیط‌ها، آسایشگاه‌ها یا خانه‌های سالمندان است.

پیری اعصاب مثانه، منجر به تجمع ادرار می‌شود و این علت یک محیط ایده آل برای رشد باکتری ایجاد می‌کند.

یائسگی از دیگر عوامل موثر در عفونت ادراری می­باشد که علت آن کاهش سطح استروژن می باشد. فعالیت جنسی نیز می‌تواند ریسک ابتلا به عفونت ادراری را افزایش دهد. افتادگی مثانه نیز خطر ابتلا را افزایش می­دهد.

عفونت‌های شایع در سالمندان

نشانه‌های بیماری‌های عفونی در سالمندان و افراد جوان ممکن است متفاوت باشد. گرچه تمام عفونت‌ها می‌توانند در سنین سالمندی ایجاد شوند، با این وجود برخی از آنها شایع‌تر از عفونت‌های دیگر هستند. عفونت‌های ادراری، گوارشی و تنفسی از شایع‌ترین عفونت‌ها در سالمندی هستند.

علائم عفونت ادراری

دفع ادرار مکرر؛ بیمار حتی پس از تخلیه مثانه احساس دفع دارد.

  • احساس سوزش هنگام دفع ادرار؛
  • ناراحتی یا فشار در قسمت تحتانی شکم؛
  • درد در ناحیه لگن و پشت؛
  • تب گهگاهی؛
  • تب ولرز؛
  • تهوع واستفراغ؛

در عفونت کلیه ممکن است ادرار خونی و بدبو شود

استفاده از برخی مواد غذایی می‌تواند به درمان عفونت ادراری کمک کند: سرکه سیب، آب کرن بری، جوش شیرین، روغن درخت چای، زغال اخته و آناناس.

باید توجه داشته باشید که هرگز از نظر پزشک متخصص محروم نمانید.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳ آبان ۹۹ ، ۱۲:۰۵
عاطفه مومنی